Projektstyring – gør det digitalt

Jo bedre du formår at drive din projektstyring, jo bedre økonomisk overblik har du. Med digital projektstyring har du overblik i realtid, så du ved præcis hvor langt de enkelte projekt er – og ikke mindst hvor meget din virksomhed kan fakturere i kommende perioder.

Projektstyring - digital projektstyring

Indholdsfortegnelse

Hvad er digital projektstyring

Når du sætter et nyt projekt i gang i din virksomhed, kan du med fordel benytte nogle af de digitale værktøjer, der findes på markedet, til at planlægge, organisere, styre og følge op på projektet.

De digitale værktøjer er for eksempel online platforme, der er specielt designet til at koordinere projektmedlemmers arbejde, overvåge projektet fremskridt og forskellige ressourcer og samtidig håndtere kommunikation og samarbejde i realtid.

Digital projektstyring er blevet stadig mere populært i moderne organisationer, da det kan reducere tidskrævende manuelle processer og give et mere effektivt samarbejde og kommunikation i projektteams.

4 klare fordele ved

digital projektstyring

4 klare fordele ved digital projektstyring

Der findes mange fordele ved digital projektstyring, og vi her nævne fire af de mest åbenlyse for små og mellemstore virksomheder.

Den første fordel er, at digitale projektværktøjer giver en bedre kommunikation og et bedre samarbejde på tværs af projektteamet.

Næste fordel er, at alle har adgang til de samme data og projektinformationer – hele tiden. Al information er tilgængelig online. Det betyder, at informationsniveauet i teamet er utroligt høj, og at alle har de informationer, de potentielt har brug for for at kunne udføre deres del af projektarbejdet.

Den tredje fordel er, at det er muligt at overvåge både fremskridt og ressourcer on-the-go. Projektleder eller du, som virksomhedsejer, kan hele tiden tilgå projektet og se, hvordan det skrider frem.

Den fjerde og sidste fordel, vi vil nævne her, er at mange rutineopgaver og workflows kan automatiseres ved hjælp af online værktøjer.

Best practise for digital projektstyring

Der er en række faktorer, som det altid er godt at have styr på – og især ved digital projektstyring, hvor alle kan være på samtidig.

Først og fremmest skal du spørge for, at alle i teamet er trænet i det online værktøj, I benytter, og at alle forstår de forskellige funktioner, det indeholder.

Benyt veldefinerede arbejdsopgaver med en god struktur, så I kan opretholde en ordentlig projektstyring.

Opret klare og målbare mål for jeres projekt. Når jeres mål er målbare, så ved I præcis, hvornår I har opnået målet. 

Sidst men ikke mindst skal I have en god rutine i at opdatere og overvåge projektet. Der skal være en person, der har ansvaret for regelmæssigt at overvåge projektets fremskridt og forbrug af ressourcer, så det holdes på sporet. 

Hvilket værktøj skal du bruge

Digital projektstyring giver dig også overblik over, hvor meget af en medarbejders tid, der kan faktureres, og hvor meget af tidsforbruget, der er internt eller ikke fakturerbart. 

Det kan være svært at gennemskue, hvilket værktøj, der vil passe perfekt til din virksomhed. Her er det vigtigt at undersøge løsningerne grundigt.

E-conomics projektmodul er rigtigt godt, hvis du gerne vil have et overblik – i realtid – over timer, udgifter og indtægter samme sted, som du har resten af dit regnskab. 

Her får du 3 gode grunde til at bruge E-conomics projektmodul:

  • Du kan integrere modulet direkte med finans. Det betyder, at når en måned er gået, så kan du automatisk fakturere din kunde for forbrugte timer og andre ressourcer.
  • Du kan løbende kontrollere dækningsbidraget. Er projektet rentabelt, eller skal der justeringer til undervejs?
  • Du kan tilknytte lagervarer til dit projekt med et aktivt lagermodul.
 

Har du brug for hjælp til at definere den bedste løsning for din virksomhed – eller brug for at høre, om E-conomics projektmodul kan være løsningen for dig?

kontakt os her. Vi er klar til at hjælpe dig og din virksomhed videre.

Picture of Mie Sylvestersen-Platz

Mie Sylvestersen-Platz

Mie har arbejdet mange år som selvstændig erhvervsdrivende inden for digitalisering, regnskab, bogføring og finansiering. Hun er den rette til at yde din virksomhed den bedste støtte i digitaliseringsprocessen.

Kategorier

Seneste blogs

Forretningsbetingelser
Databehandlerpolitik
Fortrolighedspolitik