Nyt ERP system – hvornår skal du tage springet?

Der er mange ting at overveje, inden du tager springet ud i et nyt ERP system. Vi vil gennemgå nogle af de vigtigste overvejelser, for det er vigtigt, at du ved, hvorfor du vil skifte til nyt ERP system, og hvad du vil have ud af det.

Nyt ERP system

Indholdsfortegnelse

Hvad er et ERP system?

ERP står for Enterprise Ressource Planning,  og det er i bund og grund et fælles IT system, som fungerer på tværs af alle afdelinger, så din virksomhed udnytter sine ressourcer bedst muligt og så effektivt som muligt – lige fra salg til produktion og til regnskab.

Et ERP system håndterer altså alle processer og adminstrative opgaver inden for f.eks.:

 • Produktion
 • Økonomi
 • Budget
 • Lagerbeholdning og lagerstyring
 • Logistik
 • Håndtering af kontrakter
 • Salg
 • Kundestyring
 • Supply Chain Management

Hvorfor vælge nyt ERP system

Der er ingen tvivl om, at et nyt ERP system er en stor investering. Ikke kun i selve systemet men også de mandetimer, der går med planlægning, test og selve implementeringen.

Derfor er det godt, at du gør dig nogle tanker om, hvad du vil have ud af et nyt ERP system.

Hvilken værdi skal et nyt ERP system

tilføre din virksomhed?

 • Skal din virksomhed være mere digital – måske bliver du overhalet indenom af den nye Bogføringslov, der trådte i kraft i sommeren 2022, og så kan du lige så godt tage skridtet helt ud og se på et nyt ERP system, der kan favne hele virksomheden.

 • Skal dine medarbejdere arbejde mere effektivt – uden unødvendigt dobbeltarbejde, og skal de kunne tilgå virksomhedens IT, uanset hvor de befinder sig henne i verden.

 • Skal din virksomhed være mere konkurrencedygtig – og kan du hente det forspring med et nyt ERP system ved at få salg, produktion, lager, webshop og økonomi koblet sammen i et og samme system.

Uanset årsagen til, at du er på udkig efter et nyt ERP system, så er det godt at du har gjort dig nogle tanker, om den værdi, det nye system skal tilføre din virksomhed, for det bliver så meget nemmere at lave en kravsspecifikation bagefter.

Det bedste tidspunkt for skift til nyt ERP system

Du eller din virksomhed vil gerne skifte system, men hvornår er det lige man skal tage skridtet og få noget gjort ved det? Og er der et tidspunkt der er bedre end andre? Det kan nogle gange være svært at gennemskue.

Der er som sådan ikke noget tidspunkt der er mere rigtigt end andre. Det er faktisk helt op til dig selv og din mavefornemmelse, hvornår du skal skifte. 

Men en god fingerregel, er ikke at skifte i de mest travle perioder. Du og dine medarbejdere skal selvfølgelig have tid og overskud til at komme godt i gang med de nye systemer, og derfor er det træls, hvis der er andet som fylder. 

Du behøver heller ikke vente til regnskabsårets afslutning, for jeres gamle posteringer følger bare med i det nye system, og derfor kan I altid tilgå dem, uden at skulle betale til to systemer. 

Det er vigtigt at huske på, at dit behov for at skifte systemer, som regel bunder i et ønske om effektivisering af din virksomhed, og derfor er tidspunktet mere eller mindre underordnet. 

Jo før, du kommer i gang med de nye systemer, jo hurtigere bliver din virksomhed mere effektiv.

Få hjælp til at skifte til nyt ERP system

Hvis I vælger en løsning med E-conomic hos os, tager vi udgangspunkt i jeres branche og i de krav og ønsker, I har til jeres nye ERP system.

Vil deltager i den indledende analysefase, hvor vi tager alle interessenter og afdelinger, som berøres af skiftet til nyt ERP system med på råd.

Ikke alene er det en fordel i forhold til sammensætningen af programmer til systemet, men det kommer også kritikerne i forkøbet, da de allerede i denne fase vil kunne se, at deres krav kan imødekommes – og at det bliver nemmere for dem at arbejde med.

I får et nyt ERP system med programmer, der er sammensat til netop jeres behov – så I ikke behøver betale en formue for skræddersyede løsninger. 

Vi er forhandler af E-conomic og kender alle deres løsninger og ekstra programmer ud og ind, så vil vil kunne finde løsninger, der passer præcist til din virksomhed.

Hvis du har nogle spørgsmål om et nyt ERP system, eller du ønsker at skifte system, kan du altid kontakte os.

Picture of Mie Sylvestersen-Platz

Mie Sylvestersen-Platz

Mie har arbejdet mange år som selvstændig erhvervsdrivende inden for digitalisering, regnskab, bogføring og finansiering. Hun er den rette til at yde din virksomhed den bedste støtte i digitaliseringsprocessen.

Kategorier

Seneste blogs

Forretningsbetingelser
Databehandlerpolitik
Fortrolighedspolitik