Digital bogholder – her er den

Bogholderens rolle har ændret sig! Med de digitale værktøjer, der kommer på markedet, så taler vi om en digital bogholder. Det betyder mindre manuelt arbejde til bogholderen. Og spørger du os, er udviklingen i branchen kun lige begyndt. Men hvad bliver bogholderens rolle så?

Digital bogholder

Indholdsfortegnelse

Goddag til Digital Bogholder

Med alle de nye online værktøjer og systemer, der er kommet på markedet, og som bliver ved med at blive udviklet, så de bliver mere og mere sofistikerede, så siger vi farvel til vores gamle bogholder og goddag til en ny digital bogholder.

Flere af disse online værktøjer kan nemlig selv finde ud af at bogføre bilagene korrekt i debet og kredit. Der er sket en automatisering af opgaver inden for både fakturering samt kunde- og leverandørstyring.

Rejseafregninger og godkendelse og betaling af udlæg sker i en app – helt uden at bogholderen skal have fingrene i det fysiske bilag.

Vi står i en skelsættende tid, hvor en digital bogholder nu har overtaget mange af de rutineprægede opgaver i regnskabsafdelingen. Det betyder færre fejl – og mindre fejlretning, og dermed sparet tid, som virksomhedens fysiske regnskabsmedarbejder kan bruge til andre opgaver, der giver bedre mening for virksomheden.

Digital Bogholder - den nye medarbejder i afdelingen

En digital bogholder kan ses som den nye medarbejder i regnskabsafdelingen. Den fjerner en masse manuelt arbejde for virksomhedens fysiske bogholder, som sidder på kontoret i kød og blod. 

For bogholderens rolle vil ændre sig markant. Hvor bogholderen traditionelt set har haft en mere manuel rolle ved at behandle og indtaste manuelle papirbilag, så kigger bogholderen nu på en rolle, som bliver mere strategisk og rådgivende i forhold til virksomheden – takket være digitalisering.

Helt lavpraktisk skal bogholderen nok indstille sig på en ændring i indholdet af jobbet, så det går mere i retning af controlling, rapportering, evaluering og forecasting.

En digital bogholder
skaber nye opgaver til din bogholder

Hvad skal bogholderen så lave?

Med Hr. Digital Bogholder som ny medarbejder i regnskabsafdelingen, skal fremtidens bogholder skal tage skridtet videre. 

Overlade det manuelle arbejde til systemerne, og fokuser på mere vigtige opgaver, som giver fremadrettet værdi for virksomheden. 

Bogholderens stilling skal ikke spares væk, tværtimod! 

Systemerne kan anvendes for at skabe mere gennemsigtighed, lette alles arbejde og udvikle hele forretningen i en mere nutidig retning. Bogholderen kommer altså til at arbejde mere effektivt og med færre fejl ved hjælp af de digitale systemer.

Og der vil stadig være behov for at godkende og kontrollere bilag og øvrige data.

Men den tid systemerne sparer bogholderen for, kan jo nu bruges på at tage de rigtige rigtige strategiske valg for forretningen. Bogholderen kan også spille en vigtig rolle i både at implementere og administrere de digitale værktøjer og softwareprogrammer, som bruges i virksomhedens bogholderi og regnskab.

Så bogholderen er på ingen måde på vej mod arbejdsløshed – tværtimod.

Digitale systemer til digital bogholder

Flere og flere jobopslag går på rekruttering af en digital bogholder – altså en person, der kan finde ud af at navigere i alle de online systemer, der findes og bruge dem optimalt.

Hos VALJU anbefaler vi som udgangspunkt E-conomic som din nye digitale bogholder. Der er mange muligheder og mange tilvalg, der kan gøres – og så taler det nemt sammen med andre online systemer.

Få overblik over alle de online systemer, vi anbefaler, her.

Picture of Mie Sylvestersen-Platz

Mie Sylvestersen-Platz

Mie har arbejdet mange år som selvstændig erhvervsdrivende inden for digitalisering, regnskab, bogføring og finansiering. Hun er den rette til at yde din virksomhed den bedste støtte i digitaliseringsprocessen.

Kategorier

Seneste blogs

Forretningsbetingelser
Databehandlerpolitik
Fortrolighedspolitik