Hvorfor digitalisere ?

Når talen falder på at digitalisere virsomheder, så sidder mange med det åbenlyse spørgsmål – jamen, hvorfor digitalisere. Her får du 5 gode grunde til, at du skal lade din virksomhed digitalisere. 

Hvorfor digitalisere ?

Indholdsfortegnelse

Fornuftigt at spørge: hvorfor digitalisere

Digitalisering af en virksomhed kan være en større opgave, og derfor er det ganske fornuftigt i det hele taget at stille spørgsmålet: Hvorfor digitalisere ?

Det er der mange gode grunde til – og her har vi samlet 5 af dem, der vejer tungest i de fleste virksomheder i dagens Danmark.

5 gode svar på spørgsmålet: hvorfor digitalisere

Der findes rigtigt mange gode grunde til at gå i gang med at digitalisere virksomheden. De programmer, du bruger, vil oftest have gratis opdateringer, så du hele tiden har den nyeste version. Alt er online, så alle programmer kan tilgås, hvor fra det skal være, og når det skal være. Alt er gemt i skyen, så du har ikke længere brug for hardware. Du skal bare kunne tilgå internettet. 

Men ud over alle disse – mere eller mindre åbenlyse grunde til at digitalisere, så er der også 6 tunge grunde, der svarer på dit spørgsmål: hvorfor digitalisere.

Hvorfor digitalisere ?

Du får 6 gode grunde her:

#1 Effektivitet

Det første svar på hvorfor digitalisere handler om større effektivitet. Når du vælger at digitalisere din virksomhed, så vil du opleve en klar forbedring af både effektiviteten og produktiviteten. 

Ved at automatisere opgaver, der bliver gentaget igen og igen, reducere papirarbejdet og minimere den manuelle dataindtastning, så vil du opleve, at der både blive frigivet tid og ressourcer, og at fejlene bliver reduceret. 

Det sidste frigiver så yderligere tid, for der skal ikke længere rettes fejl.

Ved at digitalisere processer og systemer i din virksomhed, og dermed frigøre tid og ressourcer, så vil dine medarbejdere kunne udføre opgaver, der skaber mere værdi for virksomheden.

#2 Bedre kundeoplevelse

Et andet godt svar på hvorfor digitalisere virksomheden er, at det kan give en markant bedre kundeoplevelse.

Ved at benytte nogle af de digitale programmer, der findes i dag, kan din virksomhed tilbyde en hurtigere og bedre kundeservice. 

Din virksomhed kan kommunikere med jeres kunder på en mere personlig og engagerende måde, og servicen bliver mere skræddersyet, enten fordi dine medarbejdere i kundeservice kan have adgang til og overblik over hele processen fra salg til levering for den enkelte kunde.

#3 Bedre beslutningsgrundlag

Når din virksomhed er digitaliseret, så har du væsentligt bedre mulighed for at indsamle data og analysere dem. 

ed et digitalt setup kan din virksomhed overvåge resultater i realtid og analysere data for at identificere mønstre og tendenser.

Dermed står du i en situation, hvor dine beslutninger bliver datadrevne. Det betyder, at du vil være i stand til at træffe væsentligt bedre beslutninger.

Det er en virkelig tungtvejende grund til hvorfor digitalisere, som vil skaffe dig et kæmpe forspring i forhold til dine konkurrenter.

#4 Konkurrenceevne

Konkurrenceevnen kommer vi netop til nu. 

Digitalisering kan give din virksomhed mulighed for at tilbyde nye produkter og tjenester, samarbejde mere effektivt og skabe nye forretningsmodeller.

Alt sammen baseret på datadrevet viden.

#5 Fleksibilitet og modstandsdygtighed

Når du med digitalisering har adgang til data i realtid, så bliver din virksomhed meget mere fleksibel og kan bedre tilpasse sig ændringer i markedet eller i kravene fra dine kunder.

Det betyder, at din virksomhed bliver mere modstandsdygtig.

Digitalisering er ikke længere et:

hvorfor digitalisere

– men et:

hvornår digitalisere

Derfor skal mange virksomheder digitalisere nu

Alle virksomheder med en årlig omsætning på mere end 300.000 kr. skal ifølge den nye Bogføringslov digitalisere deres bogføring og regnskab.

Her bliver en række virksomheder nødt til at starte digitaliseringsprocessen – og der er derfor et helt enkelt svar på – hvorfor digitalisere.

Det er simpelthen for at kunne overholde loven.

Har du brug for overblik over digitaliseringsprocessen i din virksomhed – eller er I klar til at gå i gang og mangler hjælp til at rulle det ud – så kontakt os her.

Vi har mange års erfaring med at digitalisering i virksomheder, og vi vil gerne tage en snak med dig, så vi finder ud af, om vi er et match.

Tilskud til digitalisering

I perioder er det muligt at modtage tilskud fra SMV:Digital både til projekteringsfasen og til gennemførelsen af digitalisering. Vi er en af de virksomheder, der er angivet som partner, hvor du kan søge tilskud til hjælp.

Du kan læse mere om ansøgning om tilskud her.

 

Picture of Mie Sylvestersen-Platz

Mie Sylvestersen-Platz

Mie har arbejdet mange år som selvstændig erhvervsdrivende inden for digitalisering, regnskab, bogføring og finansiering. Hun er den rette til at yde din virksomhed den bedste støtte i digitaliseringsprocessen.

Kategorier

Seneste blogs

Forretningsbetingelser
Databehandlerpolitik
Fortrolighedspolitik